Grunnkurs skred Alpint

17. februar
Fjellsportinteresserte
DNT fjellsport Rana, Rana Turistforening

Fjellsportgruppa i Rana Turistforening arrangerer skredkurs for toppturinteresserte. Kurset er et 3-dagers grunnkurs skred i henhold til Norsk Fjellsportforum (NF) sin skredstige.
Deltakerne skal gjennom kurset oppnå en grunnleggende forståelse av snøskred, skredfare, gruppedynamikk, vurdering av terreng og andre forhold som påvirker skredfaren samt veivalg i skredfarlig terreng. De skal få en innføring i metoder for å undersøke snødekke og stabilitet. Kurset skal også gi en innføring i kameratredning ved snøskred. Kurset tar for seg vurdering av skredfare ved lagdelt vintersnø.
Kurset retter seg inn mot toppturer og utstyr og skiferdigheter må være tilpasset dette.

Målgruppe:

• Toppturgåere som har solid ski/splitboard utstyr: telemark/randoneeutstyr
  • Deltagerne må ha basale skiferdigheter
  • Maks. 18 deltakere

Utstyrsliste:
Deltakerne MÅ ha kjøreski, dvs. toppturski type randonee/telemark eller splitboard

• Gode vinterklær for opphold utendørs, vi blir stående en del i ro, så kle deg GODT, særlig på beina.
  • Kart over området i målestokk 1:50.000.
  • Kompass (gjerne speilkompass med helningsmåler hvis du har)
  • Vindsekk
  • Skifeller
  • Skistaver
  • Deltakerne sørger for egen tørrmat
  • Thermos
  • Spade egnet til bruk på topptur
  • Søkestang
  • Skredsøker (ta med bruksanvisningen til din søker)
  • Grunnleggende førstehjelpsutstyr
  • Sovepose og liggeunderlag for overnatting på Storvoll gamle skole
    Transport koordineres ved hjelp av påmeldingsliste på nett. Oppgi antall plasser i bil og evt. behov for å sitte på ved påmelding.  Normert kjøretid til Storvoll er 45 min fra sentrum. Kursstart torsdag 14 februar kl 19.

Kursavgift på kr 3000,- inkluderer overnatting og to middager. Vipses til 1004119,eller betal på KTO 4510.20.38006. Boka Skikompis er inkludert i kursavgifta.
Sender/mottaker, søkestang og spade kan leies rimelig på RTF-kontoret. Ta direkte kontakt dit for reservasjon.
Ved påmelding ønsker vi gjerne å høre litt om bakgrunnen til deltagerne med tanke på tidligere erfaring med bruk av skredsøker og hvorvidt deltagerne har gått toppturer før eller ikke samt hva deltagerne ønsker ut av kurset.

Skredinstruktører:  Øyvind Lillerødvann(kursleder), Thomas Skonseng og Stig Arve Johansen.
Instruktørassistent: Arve Aakvik