Grunnkurs skred Alpint

14. januar kl. 16:00
Fjellsportinteresserte
DNT fjellsport Rana
Dette arrangementet er over!

Fjellsportgruppa i Rana Turistforening arrangerer skredkurs for toppturinteresserte. Kurset er et 3-dagers grunnkurs skred i henhold til Norsk Fjellsportforum (NF) sin skredstige.
Deltakerne skal gjennom kurset oppnå en grunnleggende forståelse av snøskred, skredfare, gruppedynamikk, vurdering av terreng og andre forhold som påvirker skredfaren samt veivalg i skredfarlig terreng. De skal få en innføring i metoder for å undersøke snødekke og stabilitet. Kurset skal også gi en innføring i kameratredning ved snøskred. Kurset tar for seg vurdering av skredfare ved lagdelt vintersnø.
Kurset retter seg inn mot toppturer og utstyr og skiferdigheter må være tilpasset dette.

Målgruppe:

• Toppturgåere som har solid ski/splitboard utstyr: telemark/randoneeutstyr
  • Deltagerne må ha basale skiferdigheter
  • Maks. 6 deltakere

Utstyrsliste:
Deltakerne MÅ ha kjøreski, dvs. toppturski type randonee/telemark eller splitboard

• Gode vinterklær for opphold utendørs, vi blir stående en del i ro, så kle deg GODT, særlig på beina.
  • Kart over området i målestokk 1:50.000
  • Kompass (gjerne speilkompass med helningsmåler hvis du har)
  • Vindsekk
  • Skifeller
  • Skistaver
  • Matpakke og termos (lunsj ute både på lørdag og søndag)
  • Spade egnet til bruk på topptur
  • Søkestang
  • Liggeunderlag
  • Skredsøker (ta med bruksanvisningen til din søker)
  • Grunnleggende førstehjelpsutstyr
  • Sovepose/lakenpose for overnatting på Bolnastua
    Transport koordineres ved hjelp av påmeldingsliste på nett. Oppgi antall plasser i bil og evt. behov for å sitte på ved påmelding.  Normert kjøretid til Bolna er 1 time.  Kursstart torsdag 11 Januar kl 19.

Kursavgift på kr 2000,-. Den Lille Snøskredboka er inkludert i kursavgifta. Utgifter til overnatting, mat og transport kommer i tillegg.  Overnatting per døgn er kr 150,- for medlemmer og 250,- for ikke medlemmer av DNT.
Sender/mottaker, søkestang og spade kan leies rimelig på RTF-kontoret. Ta direkte kontakt dit for reservasjon.
Ved påmelding ønsker vi gjerne å høre litt om bakgrunnen til deltagerne med tanke på tidligere erfaring med bruk av skredsøker og hvorvidt deltagerne har gått toppturer før eller ikke samt hva deltagerne ønsker ut av kurset.

Kursledere er  Anne Mari Leune, instruktørassistenter er Thomas Skonseng og Stig Arve Johansen.